Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Felkészülés az érettségire

2016. január 25. - TGMagdolna

Az érettségizők mostanában szembesülnek azzal a ténnyel, hogy mennyi mindent kell az érettségiig átismételni, megtanulni, hány tételt kell kidolgozni. Lehet, hogy ez ijesztőnek tűnik az elején, de már rengetegen leérettségiztek neked is biztosan sikerülni fog. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredménnyel sikerül. Hiszen ezen múlhat a tovább tanulásod, a pálya választásod.

Első lépésként tudd meg, hogy az egyes tárgyakból mik a követelmények. Hogyan zajlik a vizsga, milyen típusú feladatok lesznek. Természetesen a tanáraid ebben segíteni fognak, hiszen nekik is az a fontos, hogy minél sikeresebb legyél a vizsgákon.

Az egyik fontos feladatod az lesz, hogy a szóbelire való tételeket kidolgozd és megtanuld. A másik pedig, hogy az írásbeli feladat típusaira felkészülj és begyakorold a megoldási stratégiákat.

Kezdjük a tétel kidolgozásokkal.

Több dolog közül választhatsz:

  • Minden egyes tétel saját magad kidolgozod, és biztos lehetsz benne, hogy az olyan, amilyennek te szeretnéd. Elég részletes és mivel te dolgoztat ki már szinte meg is tanultad, és később csak ismételned kell.
  • Többen összefogtok és mindenki azonos mennyiségű tételt dolgoz ki és utána átadjátok egymásnak. Ez sokkal kevesebb időt igényel, de fontos, hogy mindenki a rendesen megcsinálja és ne csak összecsapja.
  • Az interneten található tételek közül válogatsz és azt tanulod meg. Ennek az a veszélye, hogy nem pontosan azokat a dolgokat tartalmazza, amelyeket a tanárod várna tőled a feleltedben. Viszont segítségedre lehet a tételeid kidolgozásában.

 

Az írásbeli vizsgára a legjobban a vizsga típus feladatadatainak gyakorlásával lehet. Érdemes minden egyes feladat típushoz egy megoldási stratégiát kidolgozni. Ez nem más mint, hogy lépésről lépésre végig gondolod hogyan fogod majd megoldani. Milyen segédleteket használhatsz (függvénytáblázat, atlasz, szöveggyűjtemény, szótár). Majd ezeket be is gyakorlod.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr898287904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása