Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Hogyan dolgozd ki a tételeidet?

2016. január 28. - TGMagdolna

A tételek kidolgozása mindig munka és idő igényes folyamat. Viszont ha a felkészülési idő alatt apránként meg csinálod, akkor az érettségi előtt már csak át kell olvasnod, illetve a dolgozatok előtt ismételned. Ezzel jelentősen csökkentheted az egyszerre átnézendő oldalak számát, és a tanulásra szánt időt is.

1. Írd fel a tétel címét, és amit még tudsz róla:

A tanárod instrukcióit a tétellel kapcsolatban.

Hol található hozzá a tananyag a könyvben, a füzetben, a vizsgán is használható segítségben.

Egy tételhez több anyagrész is tartozik ezért érdemes ezeket már rögtön az elején összeszedni. Segít a tétel kidolgozásában is és a vizsga előtti ismétlésnél is hasznos lehet. Akkor is hasznos lehet, ha valamit újra át akarsz nézni, mert nem érthető, nem emlékszel valamelyik részletre.

2. Gondold végig miről szóljon a bevezetés rész. Ez lehet történelmi, irodalmi, földrajzi, tudomány történeti kitekintés. Pár szóban arról beszélj, ami csak áttételesen tartozik a tételedhez, de ennek a segítségével el tudod helyezni a tételed az időben, tértben.

3. Maga az amiről a tételed szól. Először készíts egy vázlatot arról, hogy minek kellene a tételedben szerepelnie. Ezt lehet hagyományos vagy akár gondolat térkép.

Írd össze azokat a definíciókat, törvényeket, bizonyításokat, szabályokat, tényeket, évszámokat, mindent ami tételhez tartozó tény anyag.

4. Pár mondatban írd le, miről szólt a tételed.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr288326066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása