Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Milyen a tanulási stílusod?

2015. január 10. - TGMagdolna

Az önismeret megszerzése fontos dolog.

Megfigyelhető, hogy néha könnyebben tanulsz meg dolgokat, máskor meg nehezebben. Van, aki hallás után tanul szívesebben, másnak pedig arra van szüksége, hogy mindent kipróbáljon, maga is elmondja. Ha a saját tanulási típusodnak megfelelően közelíted meg a tanulnivalót, az ismeretszerzés is élvezetesebb és könnyebb lesz. Viszont nem muszáj mindig ugyan úgy tanulni, sőt a változatosság adott esetben még motiváló is lehet. A tananyag témájától is függ milyen módon a legegyszerűbb elsajátítani. Bátran próbálkozz a többi tanulási stílussal is.

 A legtöbbször három típusát szokták megkülönböztetni.

  1. auditív 
  2. vízuálís
  3. kinesztikus

A részletes leírás a tanulási stílusokról itt található.

Az interneten is többféle teszt létezik érdemes ezeket is kipróbálni, hiszen minden ilyen teszttel újabb és újabb önismeretre tehetsz szert, ami elengedhetetlen a gyors és könnyű tanuláshoz. A tesztek végén elolvashatod az értékelést.

itt bemutatok néhány ilyen linket:

  1. a legtöbb tanulási stílust bemutató
  2. interaktív
  3. felnőtteknek
  4. vállalkozó szelleműeknek

Végezetül szeretnék egy videót is bemutatni, ami röviden összefoglalja a tanulási stílusokat és tippeket ad a stílusokhoz legjobb tanulási módokhoz.

Megnézheted itt.

 Ha tettszett a bejegyzés kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr427052795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása