Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Mikor tanulj a téli szünetben?

2016. december 19. - TGMagdolna

A szünet pihenésre való, de ettől még lehetnek feladataid a szünetre. Ha más nem akkor a szünet utáni napra készülni kell. Ilyenkor lehet behozni a lemaradást, még a félév végi hajtás előtt. Ezért érdemes tervet készíteni, hogy a pihenésre és a munkára is jusson elég idő.

 

Az utolsó tanítási nap délutánján írd össze egy lapra az összes feladatodat, amit a szünetben kell elkészítened. Ezután tedd azt egy jól látható helyre.

 

Egy másik lapon tervezd meg, hogy melyik nap, melyik feladatodat akarod megcsinálni.

 

Hogyan érdemes beosztani a feladatokat?

Vedd elő a naptáradat. Elsőként húzd ki az ünnepnapokat, mert akkor biztos nem fogsz tanulni. Utána azokat, amelyeken családi programok vannak. A maradék napokra oszd szét a tanulni való.

 

Próbáld meg úgy szét osztani a tanulnivalót, hogy egy-egy napra max 2 óra tanulás jusson. Persze ennél kevesebb is lehet, ha sok a dolgod akkor pedig több.

 

A karácsony előtti napokra rakd az írásbeli feladatokat.

A két ünnep közötti napokra a hosszabb feladatokat (vers tanulás, beadandó írás, olvasó napló).

Az újév utánra pedig a szóbeli tanulnivalókat.

 

Amivel készen vagy azt pipáld ki. Meglátod milyen jó érzéssel tölt el, ahogy fogynak a feladatok.

 

Azt a napszakot érdemes tanulásra fordítani amikor a legjobban fog az agyad. De akár pacsirta típusú vagy, aki hajnalban kell és rögtön tele van energiával és akkor is tud a legjobban tanulni. Akár bagoly típusú vagy, aki jóval a nap felkelte után kel, és fél éjszaka pörög. Akkor is érdemes a délelőtt folyamán letudni a tanulást, hogy a nap többi részére már nyugodtan teljen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr5012033187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása