Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

A tanulás mindig nehéz és unalmas?

Nem feltétlenül!

2015. január 07. - TGMagdolna

bored-16811_1280.jpgAz egész életen át tanulás korát éljük. Az én korosztályomat és talán a mostani diákságnak is csak kis részét tanították meg arra, hogyan kell otthon egyedül tanulni. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a blogban. Mindegy, hogy középiskolás, hallgató vagy munka mellett tanuló vagy találhatsz majd olyan technikát, ami majd segítségedre lehet a tanulásban.

Van egy rossz hírem viszont nincs nálam a bölcsek köve. Nem tudok, olyan módszert mutatni, amivel munka nélkül bármit is meg tudnál tanulni.

A tanulás igen összetett folyamat rengeteg képesség és készség szükséges hozzá. Ez volt a rossz hír. A jó hír viszont, hogy ezek a képességek és készségek fejleszthetőek, tanulhatóak.

Szeretném bemutatni neked, hogyan lehet a tanulás is lehet érdekes, gyors és hatékony.

A tanulás is olyan mint a saláta készítés. Mikor legelső alkalommal készíted, először szerzel egy receptet és az alapján bevásárolsz, előkészíted a zöldségeket megmosod feldarabolod (lehet, hogy ez lassú és unalmas de a végeredmény miatt megéri), fűszereket és a recept alapján elkészíted. Szépen lassan a receptet ellenőrizgetve. Majd megeszed és megállapítod, hogy jó de jobb is lehetne. Legközelebb változtatsz néhány dolgon, de már így is gyorsabban elkészül, mint először. Ha sokszor készíted, akkor pedig már nagyon gyorsan kész van.

Először is kell egy recept amit kipróbálsz és után a saját ízlésed szerint változtatsz rajta és utána pedig sokszor elkészíted, hogy gyors és finom legyen.

A hatékony tanuláshoz 3 fontos dologra van szükség:

1. Önismeret

2. A tanulási technikák ismeretére

3. Probléma elemzés készségére

Az alábbi ábrán megfogalmaztam néhány kérdést, amire jó ha tudsz válaszolni, ahhoz könnyedén tudj tanulni.

Legközelebb ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segítek.

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr637046757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása