Mert tanulni jó!

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Tanulj könnyedén és hatékonyan

Probléma elemzési képesség

2015. január 30. - TGMagdolna

billboard-63978_640.jpg

Mi lehet probléma helyzet a tanulás során? Általában a feladatok megoldása. Vannak olyan feladatok, amelyeket gyorsan és könnyen meg tudsz oldani, ilyenek a házi feladatok. Másokhoz pedig idő és tervezés kell, Ilyen például az olvasó napló elkészítése vagy a beadandó házi dolgozta megírása. Ahhoz, hogy a megoldáshoz meg találd a legjobb stratégiát a következő kérdésekre érdemes meg keresni a válaszokat.

Érted-e a feladatot?

Mennyire nehéz a megoldás?

Mennyi ideig tart a megoldás?

Hogyan oldod meg?

Mi szükséges a megoldáshoz?

Volt-e már korábban hasonló feladatod, amit sikeresen megoldottál?

Mi lesz a végeredmény?

Ha egy kérdésnek az adott feladatnál nincs értelme, akkor természetesen hagyd ki. Ezután válaszd ki az általad ismert technikák közül, hogy szerinted melyik lehet az, amivel a leghatékonyabban meg tudod oldani a feladatot határidőre. Ha valamelyik kérdésre nem tudsz választ adni, akkor kérj segítséget vagy a társaidtól vagy a tanárodtól. Készíts egy tervet a megoldásra és utána old meg a feladatot.

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljkonyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr377076251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása